Bevakat

Podden ger unga i Svedala en röst

Som tonåring bodde jag i en liten stad som påminner om Svedala. Då var jag övertygad om att det riktiga livet fanns utanför småstadens gränser. Längtan att ta sig ut bultade på i huvudet och en vecka efter gymnasiet sa jag au revoir till Eslöv.

Idag, femton år senare, inser jag att världen hela tiden fanns där. I dag minns jag alla karaktärer och hur mycket de lärde mig om livet.

Mitt journalistiska ledord är att alla berättelser är värda att komma fram i ljuset. Jag bestämde mig för att göra ett återbesök till gymnasieåren med hjälp av Maja Svärd och Hilda Andersson.

I svensk media är det sällsynt att läsa om vad unga människor tänker på och hur de ser på framtiden. Men poddvärlden erbjuder dem en kanal att göra det på. Speciellt i dag när tekniken är så tillgänglig.

Poddradion gav Maja och Hilda ett enkelt sätt att skildra sin vardag och sina funderingar, ofiltrerat.

Att lära någon att berätta sin egen historia är en hisnande upplevelse.

Lyssna på Maja och Hildas poddradio och jag lovar att du kommer känna igen dig. Genast. Nu!

Sagal Hussein Omar

Lyssna här! Del 1. Del 2. Del 3.