Bevakat

”Helt plötsligt vaknar man med huvudet i tangentbordet!”

LYSSNA här:

Kan energidrycker, panpizzor och skjutspel vara resultatet av ett skolarbete? Självklart. Tio killar på tekniklinjen på Nils Fredrikssons gymnasieskola arrangerade under en intensiv helg i maj Svedalas första LAN-party. 

Datorer kopplades ihop, godis och läsk köptes in och sen slogs portarna till Folkets Hus upp för datorspelssugna ungdomar. Det var slutarbetet i kursen entreprenörskap. I bristen på fritidssysselsättning för ungdomar i Svedala valde de tio killarna att använda kursen till att arrangera ett LAN-party. Arbetet har pågått sedan i höstas.
Anton Ohlsson är en av arrangörerna. Han förklarar att en del av charmen med LAN-party är att man spelar datorspel flera timmar i sträck, gärna på natten.

– Helt plötsligt vaknar man upp med huvudet i tangentbordet!

LAN-party1

 

Reportrar: Anna Hansson och Martina Pierrou