Bevakat

Rätt vind viktig när golfmästarna möts

Imorgon smygstartar Nordea Masters, en av Sveriges största golftävlingar och en del av Europa Tour. För första gången ska Svedala stå värd för det stora golfkalaset och arrangörerna räknar med publikrekord.

just nu pågår förberedelserna inför Europa Tour-tävlingen Nordea masters, som några av Sveriges bästa golfspelare ska göra upp i. Obevakat är på plats!

Några kilometer utanför Svedalas samhälle där Torups ändlösa fält sträcker ut sig, pågår just nu förberedelserna inför golftävlingen Nordea Masters. Än så länge ligger parkeringen och golfbanan öde.

 

Ulf Schröder är grand marshal på Nordea Masters. Det innebär att han ska ha full koll på att tävlingen går att genomföra som förväntat. Alla detaljer räknas. Nu åker han runt i en golfbil och tittar på området att allt är i sin ordning.

– Vi löser alla problem, de omöjliga tar bara lite längre tid, skrattar Ulf Schröder.

Vinden är viktig förklarar han. Det är bra om det blåser så att banan blir utmanande för spelarna. Men det är samtidigt viktigt att det är soligt så att mycket publik dyker upp. Men med namn som Henrik Stensson, Peter Hansson, och Tomas Björn, som leder europaligan, så förväntas över 30 000 människor dyka upp för att se tävlingen i helgen.

Banan vid Torup är privatägd och ägarna får ingen ersättning för att låna ut banan. Däremot är det ovärderligt i PR-poäng, förklarar Ulf Schröder.

–    Kan man säga att ens bana är en Europa Tour-bana, så blir det intressant för green fee-spelare eftersom vanliga spelare då kan spela på samma banor som proffsen, berättar Ulf Schröder.

 

Text: Martina Pierrou

Foto: Tor Gasslander