Bevakat

Dubbel olycka för Staffanstorp

Division 3 Södra Götaland
Staffanstorp GIF – Hyllie IK 0-2 (0-1)

Historien upprepade sig. För tredje matchen i rad rasslade Staffanstorps nät omgående i matchinledningen. Dessutom fick mittfältaren Niklas Olsson ambulanshjälp med ett brutet nyckelben.

De flesta av de hundratalet åskådarna hade knappt hunnit sätta sig för att se bottenmötet på Staffansvallen förrän de fick se gästernas Seath Sandmark rulla in 1-0. Återigen var mardrömsstarten ett faktum för Staffanstorp.

– Vi har det uppe på tapeten innan matchen, att vi inte ska släppa in mål direkt. Men i dag gör vi ett räknefel som straffar oss, säger hemmatränaren Ulf Jansson.

Hemmaspelarna blev piskade att anfalla. Men saknaden av den ordinarie anfallaren, Aremend Xhemajli, avstängd för dagen, var påtaglig. Hemmalagets försök till kvittering stannade oftast vid straffområdeslinjen. De gånger som Staffanstorp kunde hota Hyllie var när Eremal Zejnullahu anföll från sin vänsterkant.

– Det är tungt att de får ett så tidigt mål. Vi spelar bra men det känns som att vi är för få spelare i offensiven och när bollen hamnar i boxen, säger Eremal Zejnullahu.

När istället Gustav Hillstedt utnyttjat ett passivt Staffanstorpsförsvar och tåat in bollen till 0-2 i den andra halvleken var matchen avgjord.

– Vi har målsättningen att hänga kvar. Men just nu har vi en tunn och ung trupp. Men det är bara att komma igen, säger Ulf Jansson.

Om förlusten var tung för Staffanstorp är frågan om skadan på mittfältsgeneralen Niklas Olsson inte är tyngre. 25-åringen åkte på en smäll redan i den första halvleken som drog axeln ur led men som i landningen hoppade tillbaka. Men efter en ny smäll i den andra halvleken tvingades Olsson ge upp. Smällen, mot samma axel, ledde till en nyckelbrensfraktur, en skada som kommer hindra honom från spel de närmsta fyra till åtta veckorna.

– Vi tappar vår mest kreativa mittfältare och det är klart det märks. Han är klok och fördelar bollarna. Det är trist, säger Ulf Jansson som nu får hoppas att någon av de unga spelarna som får chansen visar framfötterna.

Förlusten innebär att Staffanstorp ligger näst sist efter sju spelade matcher.

Huvudtränaren Ulf Jansson fick se sitt lag förlora igen.

Huvudtränaren Ulf Jansson fick se sitt lag förlora igen.

Staffanstorp i ett av få besök i Hyllies straffområde. Men David Nilssons nick(?) blev resultatlös.

Staffanstorp i ett av få besök i Hyllies straffområde. Men David Nilssons nick (?) blev resultatlös.

Eremal Zejnullahu på språng. 20 åringen var bäst i hemmalaget i matchen mot Hittarp

Eremal Zejnullahu på språng. Vänstermittfältaren var bäst i hemmalaget i matchen mot Hyllie

Domaren, Martin Miletic, kollar hur läget är med Niklas Olsson efter smällen han mottog under den första halvleken.

Domaren, Martin Miletic, kollar hur läget är med Niklas Olsson efter smällen han mottog under den första halvleken.

Följ med bakom kulisserna i morgon. Kort dokumentär där spelare och tränare berättar om deras driv.

Text & foto: Peter Ekholm